Dino Parc Râșnov

Conferinţă de presă Hatzegopteryx

Dino Parc Râșnov împreună cu Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Național de Geologie și paleontologi din Departamentul de Geologie al Universitații din Bucureşti au prezentat în iulie 2016, în premieră, în cadrul unei conferințe de presă comune, reproducerea la scară reală a celui mai mare zburător care a trăit vreodată, pterozaurul Hatzegopteryx thambema.

 

Exponatul a fost realizat de către Dino Parc Râșnov în colaborare cu cel care a descoperit fosilele Hatzegopteryx-ului pe teritoriul României, profesorul universitar Dan Grigorescu. Hatzegopteryx thambema („Înfricosatorul zburător din Haţeg”) a fost descoperit în 1978 de către profesorul Dan Grigorescu în zona Haţegului. A trăit, acum cca 68 de milioane de ani, la sfârşitul perioadei Cretacice. Cu o deschidere a aripilor de circa 12 metri și un craniu de aproximativ 3 metri,  Hatzegopteryx putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească și este cel mai mare pterozaur descoperit până în prezent.

 

La eveniment au participat 33 de jurnaliști și bloggeri, iar subiectul a generat peste 150 de apariții în media naționale și internaționale.