top of page
Search
  • Writer's pictureConan PR

UiPath Foundation: Lansarea raportului de activitate din 2022

UiPath Foundation: Peste 10.500 de ore de meditații, o aplicație gratuită de citit pentru copii și susținerea a peste 34.000 de educatori și profesori în 2022


UiPath Foundation, organizație non-profit care facilitează accesul la educație de calitate pentru copiii din comunități vulnerabile, lansează Raportul anual pe 2022 prin care anunță impactul programelor educaționale derulate anul trecut. Raportul ilustrează conceptul „A Hero's Journey / Călătoria eroului” și aduce în prim plan parcursul copiilor și determinarea acestora de a depăși toate obstacolele prezente în viețile lor - aceștia sunt eroi și eroine aflați pe propria cale, ajutați de UiPath Foundation să își atingă potențialul maxim prin intermediul programelor educaționale dezvoltate.


Anul trecut, UiPath Foundation s-a concentrat pe 4 programe principale:

  • Salt către viitor, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani;

  • Caleidoscop, cel mai nou program dezvoltat de UiPath Foundation, dedicat elevilor de liceu;

  • Early Education Forward, cu impact în educația timpurie;

  • Nurture Teachers’ Potential, al cărui scop este susținerea profesorilor care predau în comunități vulnerabile.


Peste 10.500 de ore de meditații

În 2022, în programul Salt Către Viitor, un total de 250 de copii din comunități vulnerabile au beneficiat de sprijinul oferit de fundație. Acești copii au dedicat 10.545 de ore pentru meditații la română, matematică și engleză, dezvoltându-și astfel abilitățile și potențialul. De asemenea, ei au investit 2.466 de ore în activități educaționale non-formale, care i-au ajutat să învețe prin experiențe practice și interactive.


Robotic Process Automation (RPA) în educație

Platforma educațională digitală Caleidoscop a fost creată de la zero în 2022 de către UiPath Foundation. Această platformă a devenit o resursă valoroasă pentru 82 de licee partenere din 18 cele mai vulnerabile județe din România, precum și din orașele București și Cluj. În cadrul programului cu același nume, Caleidoscop, 170 de profesori au devenit parteneri, contribuind la implementarea acestui instrument digital educațional. Pentru a oferi sprijin și răspunsuri rapide elevilor, DRUID AI a dezvoltat un chatbot care a fost integrat în platformă.


NABU, aplicația de citit pentru copii, a ajuns la peste 50.000 de descărcări

Early Education Forward este programul prin care asigurăm acces la educație timpurie de calitate preșcolarilor din comunități vulnerabile. Anul 2022 a fost marcat de lansareaNABU, aplicația de citit pentru copii. Pentru a completa intervenția în educație timpurie începută alături de OvidiuRo încă din 2019, fundația a lansat aplicația dezvoltată de organizația globală NABU. Aplicația a înregistrat peste 50.000 de descărcări în primele luni de la lansare.


Peste 14.000 de elevi susținuți de profesorii din programele noastre de capacitare

Prin Nurture Teachers’ Potential, UiPath Foundation a sprijinit, în 2022, un număr de 20 de profesori din programul Teach for Romania. De asemenea, anul trecut, fundația a dezvoltat două programe de formare alături de Teach for Romania dedicate profesorilor și directorilor de școli - Comunitățile viitorului și Leadership transformațional.


„UiPath Foundation a continuat să-și consolideze și în 2022 angajamentul de a oferi sprijin copiilor aflați în situații vulnerabile, concentrându-se pe nevoile lor educaționale. Prin intermediul programelor sale, fundația a continuat să influențeze pozitiv viețile copiilor și profesorilor parte programelor noastre educaționale, și să-și extindă intervenția în noi județe ale României. Din acest motiv, tema raportului nostru, A Hero's Journey / Călătoria Eroului, reprezintă promisiunea noastră de a le oferi acestora sprijinul necesar. Fiecare copil este unic și are o poveste extraordinară de spus, fiecare este un erou sau o eroină pe propria sa cale. Iar noi suntem aici ca să îi sprijinim”, spune Raluca Negulescu-Balaci.


Raportul Anual pe 2022 al UiPath Foundation poate fi descărcat de aici.


Citește toate detaliile în comunicatul de presă publicat pe Agerpres.

Comments


bottom of page